Engelse sfeer en de eerste safari
Door: Arjan
Blijf op de hoogte en volg Hilde
25 Augustus 2025 | Zimbabwe, Penhalonga
Tijdens onze 2e dag in de Aberfoyle lodge maken we weer een mooie wandeling. We lopen het lastste deel van de Turaco trail. Deze keer met een gids. Die zet er stevig de pas in, en we moeten flink klimmen. We steken al springend via rotsen een paar riviertjes over, en komen bij een waterval uit. Daarna nog verder omhoog, op weg naar de top van een heuvel. Het wordt wst zwaarder voor Hilde, maar ze zet goed door en komt boven. Daar vertelt onze gids dat hij aan trailrunning doet, hij rent 56km in 8 uur door de bergen. Nu snappen we zijn tempo. Het is een mooie tocht met verre uitzichten, zelfs tot Mozambique. De weg naar beneden kost een stuk minder moeite en daar wacht het koude zwembad weer op ons.
De volgende dag is weer een reisdag. Niet zo lang deze keer, dus we besluiten een stukje om te rijden ia een uitzichtpunt op een hoge waterval. Dit is een kleine 40km over een onverharde weg. Een mooie uitdaging voor onze auto, en we hebben de 4x4 hier echt nodig. Maar het lukt (en Hilde heeft zich heel rustig gehouden). Onze nieuwe bestemming is La Rochelle. Een soort landhuis, met een grote tuin erbij. Typisch Engels, deftig maar ook een beetje vergane glorie. Hiervandaan maken we een daguitstap naar de Mvumba mountains. Waar we een botanische tuin bezoeken. En onderweg bij Tony's coffeeshop thee met een groot stuk cake verorberen. In een tuin onder een boom met mooi uitzicht. Het is dat het prachtig weer hier is, anders zou je je in Engeland wanen.
Dan zakken we weer verder nasr het Zuiden af. We rijden ruim 300km in 4 en een half uur naar Gonarezhou nationaal park. Waar we in een redelijk exlusieve en luxe lodge verblijven. Dit gebied is verbonden met het Kruger park in Zuid Afrika, alleen zijn hier maar weinig toeristen. Bij aankomst hebben we vanuit de lodge een prachtig uitzicht op de Save rivier, waar een groep olifanten pootje aan het baden is. Het ontbreekt ons hier aan niets. Excursies zijn inbegrepen en we staan de volgende ochtend vroeg op om met een chauffeur het park in te gaan. Safari. We zien een heleboel impala's, en daarnaast nog nyala's, kudus, waterbokken, gnoes, buffels, nijlpaarden, zebra's, wrattenzwijnen en olifanten. En heel veel vogels waar we de namen al weer van vergeten zijn. Daarna lekker uitrusten aan het zwembad en ons klaarmaken voor een sundowner.
26 Augustus 2025 - 13:01
Truda.:
Prachtig weergegeven, precies of ik erbij was. Dank je wel Arjan.
26 Augustus 2025 - 14:43
Ann:
Helemaal eens met Truda, prachtig verslag, alsof we erbij zijn!