De eerste dagen in NZ
Door: Arjan
Blijf op de hoogte en volg Hilde
19 December 2015 | Nieuw Zeeland, Paihia
De volgende dag onze auto opgehaald. Een Nissan Tiida. Daarmee zijn we naar het noorden gereden. Heeeeeele grote bomen gezien, Kauri's heten ze. Meer dan 10meter doorsnee en wel 2000 jaar oud. Bij een klein plaatsje langs de kust was ons hotel. Volgende dag verder richting Bay of islands. Wat oude gebouwen, voor hier althans. Iets uit de 19e eeuw is hier al heel oud. In Waitanga de plek gezien waar door de Maori's en de Engelsen een treaty is ondertekend. Dit was het feitelijke begin van NZ. We lunchen in Paihia, Hilde parkeert de auto heel netjes in. Helaas was het een 10 minuten P. Dus een ander plekje gezocht. Verder door naar Russell, waar ons volgende hotel is.
Hier gaan we de volgende dag een zeiltocht maken. Rick en Robin, een NZ USA koppel pikt ons om 10 uur op. Nog een Amerikaanse familie en een Deense Australier aan boord. Er staat een forse wind. Arjan wordt gelijk aan het werk gezet en moet de boot sturen. Dat is natuurlijk geen probleem