Van de bergen naar een tropisch eiland - Reisverslag uit Bocas del Toro, Panama van Hilde Arjan - WaarBenJij.nu Van de bergen naar een tropisch eiland - Reisverslag uit Bocas del Toro, Panama van Hilde Arjan - WaarBenJij.nu

Van de bergen naar een tropisch eiland

Door: Arjan

Blijf op de hoogte en volg Hilde

13 April 2017 | Panama, Bocas del Toro

Aan de grens tussen Costa Rica en Panama leverden we onze huurauto weer in. De verhuurster hielp ons nog met de grensformalkteiten in Costa Rica, en toen konden we de grens met Panama over. Het ging allemaal vlot, zodat we een uur te vroeg in Panama stonden. Na een klein uurtje kwam ons privevervoer naar Boquete. Zo'n anderhalf uur rijden van de grens. Boquete ligt meer in de bergen, en dat was aan de tempeeatuur te merken. Het was fors koeler toen we uitstapten. We hadden een mooie lodge een kilometer of drie buiten het stadje.

We waren er op het juiste moment, de feesten van de orchideeen waren aan de gang. Een beetje keukenhofachtig. Met allerlei kraampjes, bloemenperken en allerlei orchideeen die prijzen hadden gewonnen. En er waren een soort paardenwedstrijden in de stad geweest. Dus we zagen veel mannen te paard in de stad.

De volgende dag hebben we een forse wandeling gemaakt. De eerste kilometer vanafmhet hotel,ging nog naar beneden, maar toen we linksaf een andere weg insloegen, gingen we steil omhoog. Gelukkig was het nog redelijk vroeg en nog niet al te warm. We klommen langs koffievelden omhoog, met mooie uitzichten over de omgeving. Een goed uur klimmen verder hadden we het hoogste punt bereikt, en een stukje verder hielden we een stop bij een cafe met een heel mooi uitzicht. Daarna volgde een lange geleidelijke afdaling, terwijl de zon lekker op ons brandde. Kilometers verder moesten we weer wat klimmen op de weg terug naar Boquete. En na een 28 kilometer waren we bij het innfocenter van Boquete. En Hilde was blij dat ze er was, haar voeten waren platgelopen. Na een koud drankje, namen we de taxi terug naar het hotel.

De volgende dag werden we bij het hotel opgehaald door een taxichauffeur. Die reed ons in drie uur naar de Caraibische kust, waar we op een bootje naar Bocas del Toro stapten. Onze volgende bestemming. Een tropisch eiland met palmen en helder water zoals je ze in de folders ziet. Hier zitten we in B&B op 10 meter van een strand. en op 5minuten met de taxi (1dollar) van het hoofdplaatsje met bars en restaurants. 's avonds naar een tegenoverliggend eilandje gevaren en daar heerlijk aan zee met een opkomende, rode maan gegeten. Vandaag een trip op een catamaran gemaakt. Heerlijk relaxed. Een beetje varen en zeilen, een strand bezoeken, snorkelen, en zonnen. Dit is echt vakantie.